Keti Koti

Keti Koti is de dag waarop de afschaffing van de slavernij wordt gevierd. Een dag om bij stil te staan. Dit jaar, het jaar 2020, hebben we te maken met het Coronovirus en zijn de vele festiviteiten zoals we die kennen uit voorgaande jaren niet mogelijk. Er zijn vele initiatieven opgezet om op een andere manier stil te staan bij de afschaffing van de slavernij. En de afschaffing te vieren.

Kwakoe is een symbool voor de afschaffing van de slavernij, Kwakoe is de benaming van de dag waarop de afschaffing van de slavernij werd geproclameerd (afgekondigd). Deze dag - 1 juli 1863 - viel op een woensdag. Omdat bij de Kromanti stam in West-Afrika (Ghana) de woensdag,"Kwakoe" kreeg het standbeeld de naam Kwakoe.
Wellicht heb je weleens gehoord van het Kwakoefestival? Wil je meer weten over het Kwakoefestival, scroll even door in de website naar het kopje actueel 'kwakoefestival'.

Door de facebookpagina https://www.facebook.com/bezoeksuriname te volgen, houden we je op de hoogte wat er zoal is georganiseerd. Ook delen we hier links om je kennis uit te breiden omtrent dit thema, zo geven we je tips voor podcasts, uitzendingen en boekentips.

Beeld; Herdenkingsmonument Slavernij te Rotterdam, Nederland

 

 

Beleef Suriname

ALGEMENE VOORWAARDEN
PRIVACYVERKLARING

Contact

BeleefSuriname
Poortdijk 79
3402 BN
IJsselstein
06-50612847
www.beleefsuriname.nl