4000 gratis heri heri-maaltijden ter ere van Keti Koti

De heri heri, een Surinaamse eenpansgerecht met aardvruchten, vis en ei is op 1 juli op te halen op acht verschillende locaties in Amsterdam. Onder andere de Tolhuistuin, restaurant Rijks, boekwinkel Scheltema en het Bijlmer Parktheater stellen hun locaties ter beschikking.

Het jaarlijks terugkomende Keti Koti Festival in het Oosterpark kan dit jaar niet doorgaan vanwege het coronavirus. Keti Koti betekent ‘verbroken ketenen’ en viert de afschaffing van de slavernij in Nederland. ‘Juist nu is het belangrijk om dit met de stad te vieren,’ stelt initiatiefnemer Ayra Kip, doelend op de recentelijke antiracismeprotesten. ‘Er is behoefte om stil te staan bij onze geschiedenis en saamhorigheid te vergroten. Daarom gaan we aan vierduizend tafels in de stad samen dezelfde maaltijd te eten.’

Op elk van de acht locaties zal een ‘topchef’ aanwezig zijn om het feestgerecht te verzorgen. Bij Rijks is dat Parool-columnist Joris Bijdendijk en ook tv-chef Sharon de Miranda kookt mee. De maaltijden kunnen op 1 juli tussen 17.00 en 20.00 worden opgehaald. Bij Rijks moet dit tussen 15.00 en 17.00, gegadigden moeten daar van tevoren reserveren. 

Bron tekst : het Parool 

Bron beeld: Keti Koti

Beleef Suriname

ALGEMENE VOORWAARDEN
PRIVACYVERKLARING

Contact

BeleefSuriname
Poortdijk 79
3402 BN
IJsselstein
06-50612847
www.beleefsuriname.nl