Op bezoek in Suriname

Waar gaat het over?

Het boek omschrijft op toegankelijke wijze de topics als geschiedenis, vervoer, economie, toerisme, natuur etc. Om de afbeeldingen en teksten naadloos op elkaar te kunnen sluiten besloot Karen zelf de fotografie voor haar rekening te nemen. Op deze wijze kon zij eveneens vele mensen interviewen en research uitvoeren.

Waarom is dit boek gemaakt?
Karen is werkzaam geweest in het onderwijs, zowel in Nederland als in Suriname. Het viel haar op dat er te weinig aandacht werd besteed aan de bewogen geschiedenis van Suriname. Überhaupt aan Suriname, terwijl er een enorme band is tussen beide landen. Na een kennismaking met de uitgeverijtak van het Koninklijk Instituut voor de Tropen en het schrijven van proefhoofdstukken kon ze starten met het schrijversproces. Het boek werd onderdeel van de Wereldreeks van KIT Publishers. Het vond zijn weg in vele (school)bibliotheken, museumshops en werd onderdeel van het Kinderboeken Festival te Suriname.

Voor wie is het boek?
Het boek wordt aangeschaft door reizigers, mensen die een band hebben met Suriname, mensen die meer willen weten over de achtergrond van Suriname, de jeugd die een spreekbeurt wil houden over dit land, basisscholen en stagiaires.  Ook hebben al vele ouders en opa's en oma's met Surinaamse roots het aangeschaft voor hun (klein)kinderen!

Wat maakt het boek bijzonder?
Bijzonder aan voorgaande drukken is dat de boeken zijn uitgereikt aan allen die in het boek staan afgebeeld. Op deze wijze kon Karen bijdragen aan de stimulering van leesonderwijs in Suriname en de kennisoverdracht over Suriname in Nederland.

Bij de nieuwe druk die uitkomt (datum nog niet bekend) zal eveneens een deel van de opbrengst ten goede komen aan de bevordering van leesonderwijs en kennisoverdracht.
Karen geeft reispresentaties over Suriname, een deel van de inkomsten die zij hiermee genereert gaan eveneens naar de totstandkoming en verspreiding van het boek.

Het boek is uitverkocht, leen het bij de bibliotheek, klik hier

 

#

Het boek in de pers

Hier vind je artikelen die zijn verschenen in de pers omtrent het boek 'Op bezoek in Suriname'

#

Ja, ik wil het boek bestellen!

Het boek geeft je de benodigde informatie die handig is om te weten als je interesse hebt in Suriname. Het bestaat uit verschillende hoofdstukken o.a. natuur, cultuur, economie e.v.

#

Ik wil een donatie doen t.b.v. het boek

Om de derde druk te verwezenlijken en het te kunnen verspreiden zijn we afhankelijk van giften. U kunt hier een donatie doen. Uiteraard houden we u op de hoogte van de activiteiten die we doen omtrent het boek.

Beleef Suriname

ALGEMENE VOORWAARDEN
PRIVACYVERKLARING

Contact

BeleefSuriname
Poortdijk 79
3402 BN
IJsselstein
06-50612847
www.beleefsuriname.nl