n 2021 is het tien jaar geleden dat Accord overleed. Ter ere van zijn sterfdag verschijnt een nieuwe editie van zijn belangrijkste roman, met een voorwoord van Astrid H. Roemer en Esther Duysker.
De koningin van Paramaribo

De koningin van Paramaribo

Door Clark Accord

Algemeen, Historie, Romans

Maxi Linder was een van de beroemdste prostituees van haar tijd. Ze was schaamteloos, welbespraakt, extravagant en onzelfzuchtig. Zeelieden en soldaten noemden haar liefkozend de ‘Zwarte Koningin van de West’.

Accord beschrijft in deze bestseller niet alleen op overtuigende wijze een veelbewogen vrouwenleven, hij weeft ook diverse historische gebeurtenissen door het verhaal die van blijvende invloed zijn geweest op de geschiedenis van Suriname.
In 2021 is het tien jaar geleden dat Accord overleed. Ter ere van zijn sterfdag verschijnt een nieuwe editie van zijn belangrijkste roman, met een voorwoord van Astrid H. Roemer en Esther Duysker.
‘Een meeslepende roman, schitterende anekdoten, gloedvolle beschrijvingen, sprankelend en grappig.’ – De Groene Amsterdammer ‘Een ontroerend en aangrijpend boek.’ – De Telegraaf

Beleef Suriname

ALGEMENE VOORWAARDEN
PRIVACYVERKLARING

Contact

BeleefSuriname
Poortdijk 79
3402 BN
IJsselstein
06-50612847
www.beleefsuriname.nl