Actueel

Lees hier het laatste nieuws over Suriname

#
2 april 2020

Filmtip: Sonny Boy

Nu we noodgedwongen thuis moeten zitten door het Coronivirus, wil ik je tips geven om te lezen (zie de tab boekentips),maar ook zijn er films die je kunt kijken. Bij deze de film 'Sonny Boy' naar het boek van Annejet van der Zijl. Inderdaad een betaalde versie die ik geef als tip, in de hoop dat er inkomsten stromen in deze tijd niet alleen naar de bioscoop, maar ook naar de acteurs. In het kader van alle beetjes helpen. De recensies zijn uiteenlopend, maar dit op waarheid gebaseerde verhaal zorgt voor stof tot nadenken.... Vlak voor de tweede wereldoorlog ontmoeten Waldemar en Rita elkaar. Hun werelden staan ver uit elkaar, maar toch vallen ze voor elkaar. Kort na hun eerste ontmoeting blijkt Rita zwanger. Het schandaal is niet te overzien.

#
8 maart 2020

Presentatie Reizen in Suriname 7 mei 2020

We hebben besloten nog een presentatie in te plannen wegens de grote belangstelling voor de presentatie in maart en de vraag naar een avondpresentatie... Dus...ben je nieuwsgierig naar dit fascinerende land...onder het genot van Surinaamse hapjes en drankjes neemt Karen je mee op reis. Met boeken, foto's en een presentatie kom je van alles te weten over dit land.

#
8 maart 2020

Tentoonstelling 'Kotomisi, de kracht van klederdracht'

Het gezamenlijke verleden van Nederland en Suriname is al vaak belicht, maar nog niet eerder speelde de kotomisi de hoofdrol in de indrukwekkende verhalen. De eerste elementen uit kotomisi verschenen tegen het einde van de slavernijperiode en het kostuum heeft zich daarna op geheel eigen wijze ontwikkeld. Dit maakt de kostuums tot bijzonder cultureel erfgoed. Deze rijke traditie is vooral mondeling overgedragen en door vrouwen in stand gehouden. bron en info: klederdrachtmuseum

#
2 maart 2020

Tentoonstelling Suriname in de Nieuwe Kerk gemist?

Met 183.000 bezoekers drukstbezochte tentoonstelling van De Nieuwe Kerk in deze eeuw! Zat jij er niet bij? Kom dan naar een presentatie over reizen in Suriname op zaterdagmiddag 28 maart of donderdagavond 7 mei.

#
14 februari 2020

Presentatie Reizen in Suriname 28 maart 2020 verplaatst naar 7 mei i.v.m. coronavirus

LEZING ‘REIZEN IN SURINAME’ Vanmiddag wordt je meegenomen naar Switi Sranan, Mama Sranan...SURINAME... Een prachtig veelzijdig land met een grote diversiteit aan culturen, flora en fauna en een superfijne bevolking. Of je nu alleen reist, met een select gezelschap, met jouw gezin…Suriname zal je omarmen! Ook staat Suriname natuurlijk bekend om de meest smakelijke gerechten die het land rijk is. Al met al, Suriname is een fijn land om te bezoeken….Zie jij jezelf al rondlopen in de jungle, met een Cessna over de groene toppen van de Amazone vliegen...of door de stroomversnellingen gaan in een uitgeholde boomstam... Nieuwsgierig naar dit fascinerende land...onder het genot van Surinaamse hapjes en drankjes neemt Karen je mee op reis. Met boeken, foto's en een presentatie kom je van alles te weten over dit land.

#
22 januari 2020

Museum van Loon 'Aan de Surinaamse grachten'

Dit najaar opende de tentoonstelling Aan de Surinaamse grachten – Van Loon & Suriname (1728 – 1863) in Museum Van Loon. Een openhartige tentoonstelling over de werking van de Amsterdams-Surinaamse plantage-economie in de 18de en 19de eeuw. Vanwege de brede belangstelling en de wens vanuit het onderwijs voor klassikaal bezoek is besloten de tentoonstelling te verlengen tot en met 2 maart 2020.

Beleef Suriname

ALGEMENE VOORWAARDEN
PRIVACYVERKLARING

Contact

BeleefSuriname
Poortdijk 79
3402 BN
IJsselstein
06-50612847
www.beleefsuriname.nl