Actueel

Lees hier het laatste nieuws over Suriname

#
24 november 2020

Srefidensi 2020

Srefidensi is onafhankelijkheidsdag en is een nationale feestdag. Op 25 november 1975 vond de proclamatie plaats van de onafhankelijke Republiek Suriname, in aanwezigheid van premier Den Uyl en kroonprinses Beatrix. Als eerste president van de Republiek Suriname werd J.H.E. Ferrier beëdigd.

#
10 november 2020

Divali 14 november 2020

Weet je wat Divali is? Het is een van de belangrijkste feesten in het hindoeïsme en vindt zijn oorsprong in India. Het woord is afgeleid van het Sanskriet dipavali, dat een rij lichtjes betekent. Divali noemt men ook wel Deepavali, Diwali of Deevali. Maar wat wordt er gevierd? Enig idee wat de aardwerken kommetjes op de foto met Divali hebben te maken?

#
29 oktober 2020

Filmweken 'Sonny Boy'

Fa waka? Het Fulcotheater te IJsselstein ontvangt u graag op zaterdag, 28 november 2020 om 15:30 uur in Surinaamse sferen. Met filmhuisfilm ‘Sonny Boy’, het waargebeurde liefdesverhaal van de oer-Hollandse Rika en de jonge Surinaamse jongen Waldemar. En na afloop (op zaterdag en zondag) arrangementen met een drankje en heerlijke Surinaamse hapjes. Welkom in Fulcotheater! Alleen de film kijken kan natuurlijk ook, op donderdag en vrijdag. Reserveren kan uitsluitend telefonisch via 030 – 688 42 30. Bron: Fulcotheater IJsselstein

#
27 oktober 2020

Wanneer mag ik naar Suriname? Update 27 oktober 2020

Regelmatig krijgen we mailtjes binnen van mensen die naar Suriname willen. Om te helpen, om familie te bezoeken etc. Vooralsnog kan dit alleen onder zeer strikte voorwaarden. Suriname heeft strenge maatregelen ingesteld voor reizigers vanuit Nederland.

#
12 oktober 2020

Tentoonstelling 'The mighty echo of the Amazon' te Delft

Soms kom je bijzondere tentoonstellingen tegen, zo ook deze! In het Prinsenkwartier te Delft kun je deze Multimedia Art Tentoonstelling bewonderen. In schilderijen, houtsneden, installaties, conceptueel werk, textiel, bewegend beeld, nemen de kunstenaars de bezoeker mee, diep het Amazoneregenwoud in. Deze tentoonstelling is geïnitieerd en gecureerd door Natasha Knoppel Art Galleries. Te zien of liever gezegd te beleven t/m einde oktober 2020. 10 procent van de inkomsten van dit project is bestemd ter donatie aan de Amerindiaanse inheemse gemeenschap in Suriname.

#
14 september 2020

Slavernij in het Rijkmuseum-12 februari 2021 t/m 30 mei 2021

Een tentoonstelling over slavernij. Niet als een zwarte bladzijde die je kunt omslaan, maar als een onlosmakelijk onderdeel van onze geschiedenis. Een geschiedenis die minder ver achter ons ligt dan we denken: vier of vijf generaties terug in de tijd en je komt bij slaafgemaakten en slaveneigenaren. In 2021 presenteert het Rijksmuseum voor het eerst een tentoonstelling over dit onderwerp. Bron tekst: Rijksmuseum

Beleef Suriname

ALGEMENE VOORWAARDEN
PRIVACYVERKLARING

Contact

BeleefSuriname
Poortdijk 79
3402 BN
IJsselstein
06-50612847
www.beleefsuriname.nl