Inspiratie onderwijsreizen

Deze reis is een verrijking voor mensen werkzaam in het onderwijs.
Maak kennis met de vele culturen die Suriname rijk is, de bewogen geschiedenis en leer van de bevolking hoe zij gebruik maken van hun plantenkennis. Uiteraard breng je een bezoek aan een school.

 

Plantages
Tijdens het verblijf op een oude plantage in het Commewijnegebied maak je kennis met de bewogen geschiedenis van de plantagetijd. Wat hebben de mensen op de plantage moeten doorstaan, hoe ging het leven er aan toe in de slaventijd, en wat gebeurde er na de afschaffing van de slavernij? Je bezoekt diverse musea; het Openluchtmuseum in Nieuw Amsterdam maakt fietstochten en ervaart er eveneens een stuk van de flora en fauna in dit deel van Suriname.

Het binnenland
Per korjaal maak je een tocht door de jungle om uiteindelijk op je bestemming aan te komen, we bevinden ons in het district Sipalawini. Hier maak je kennis met de Marroncultuur.
Ook bezoeken we de school en maken kennis met de zorgprojecten aldaar. Hier kun je de kennis opdoen die ontstaan is vanuit eeuwenoude tradities is opgebouwd; hoe worden de huizen gebouwd, welke natuurlijke hulpmiddelen weet de bevolking nog steeds uit de jungle te gebruiken? We brengen een bezoek aan het museum dat gewijd is aan het cultureel erfgoed van de Saramakaners.

In dit deel van de reis ontbreekt het aspect natuur uiteraard niet, de jungle van Suriname staat bekend om zijn bijzondere plant en diersoorten. Een boottocht, een boswandeling, het is allemaal mogelijk.

Paramaribo, The Wooden City of the Caribean
Een deel van Paramaribo staat op de Wereld Unesco Lijst. Tijdens een stadswandeling worden aan de hand van historische gebouwen en monumenten de verhalen verteld van de bewogen geschiedenis die de stad kent. Zo brengen we een bezoek aan de Synagoge, het huis van Susanna du Plessis en ervaren de grootsheid van de Houten Kathedraal. De grootste houten kathedraal van Zuid -Amerika.
Een bezoek aan het Koto Museum te Paramaribo is eveneens een aanrader.

Wil je een workshop volgen; Surinaams koken, kalebassen bewerken, of leren hoe de Marrons het tropisch woud gebruiken als apotheek…dan ben je hier op de juiste plek en dompel je heerlijk onder in het binnenlands leven.

Ook hier, in de diepe jungle,  is een zwembad aanwezig waar je als je even niet in Surinamerivier wilt zwemmen , het heerlijk vertoeven is.

Waardevol is een bezoek aan de crèche in het dorp, wanneer je in dit resort verblijft draag je bij aan de projecten die opgezet zijn voor de bewoners van dit gebied.

De prijzen voor tours naar het binnenland komen gemiddeld uit op €100 p/d p.p. , hier zitten alle maaltijden, de meeste excursies en het vervoer per bus en boot bij in!

 

 

 

Beleef Suriname

ALGEMENE VOORWAARDEN
PRIVACYVERKLARING

Contact

BeleefSuriname
Poortdijk 79
3402 BN
IJsselstein
06-50612847
www.beleefsuriname.nl