Inspiratie kleine groepsreizen

De aftrap van jullie gezamenlijke avontuur start in het Commewijnegebied.Jullie verblijven in een centraal gelegen verblijf vanwaar uit jullie dit gebied per fietsen per boot zullen verkennen. We bezoeken diverse oude plantages en maken kennis met de huidige Javaanse cultuur.

sirano javanen.png
Javaanse bewoners Commewijne gebied

We zullen ontdekken waar de huidige bevolking tegenwoordig van leeft en maken een duik in de geschiedenis met bezoeken aan musea in dit gebied die ons vertellen wat het slavernijverleden heeft betekend en wat de gevolgen hiervan waren.

Om de natuur van dit gebied dit te leren kennen maken we een natuurwandeling of hike in het mangrovegebied. U zult versteld staan van de diversiteit aan vogelsoorten. Zo kunt hier de o.a. rode ibis bewonderen.

rode ibis.png
Rode Ibis

Ook een hoeveelheid aan flora is niet te missen. Het fijne aan de bestemming van Suriname is dat het in ieder seizoen zijn charmes heeft en er op ieder moment wel iets in bloei staat.

 

Om een geheel andere sfeer te proeven, verblijven we in de stad Paramaribo.
Een historische wandeling met gids is een aangename kennismaking met de cultuur van deze houten stad. We bezoeken de lokale markt, gaan op zoek naar de verhalen achter de gebouwen en brengen een bezoek aan de grootste houten kathedraal van het Caraïbisch gebied. Uiteraard slaan we de smaakpapillen niet over en zullen we genieten van overheerlijke gerechten als saotosoep, pom, bami of roti.

Een bezoek aan het Amazone Regenwoud is onmisbaar als je in Suriname bent. Hier ontdek je de pracht van de jungle, zie je diverse diersoorten als de kolibrie, doodskopaapjes en wie weet ontmoet je de kaaiman!

Ook ontdek je de cultuur en het leven van de Marrons. 

Bovenstaand is om inspiratie te krijgen om dit land te ontdekken. De mogelijkheden in activiteiten zijn zo divers dat we genoeg te doen.

 

De prijzen voor tours naar het binnenland komen gemiddeld uit op €100 p/d p.p. , hier zitten alle maaltijden,
de meeste excursies en het vervoer per bus en boot bij in!

 

 

 

Beleef Suriname

ALGEMENE VOORWAARDEN
PRIVACYVERKLARING

Contact

BeleefSuriname
Poortdijk 79
3402 BN
IJsselstein
06-50612847
www.beleefsuriname.nl