Inspiratie Relax Reizen

Aangekomen in Paramaribo geniet je eerst in alle rust van de avond.
Je verblijft in een rustige omgeving. De volgende ochtend ontwaak je met een heerlijk tropisch ontbijt. Dat is pas een goede start van de dag. Deze dag is om indrukken op te doen, je maakt een wandeling door de stad, als je het fijn vindt onder begeleiding en in de avond kun je heerlijk een van de zalige restaurantjes opzoeken. Maak een wandeling in de Palmentuin en sluit af met een verkoelend vers Markoesasapje...

 

In de buurt van je verblijf kun je de historie van de stad ontdekken. In  Paramaribo vind je nog vele houten huizen.

De volgende ochtend vertrekken we vroeg naar het Boven Suriname gebied.De rust die het Amazonewoud je brengt voelt letterlijk als een warme deken.
Aangekomen bij het verblijf, nuttig je een goede lunch. Naar wens kun je een dorpswandeling maken, of dat nu vandaag is of de volgende dag, of de dag erna…aan jou de keus! No span, zoals we hier zeggen (maak je niet druk).Om in ontspannen setting te komen, kun je ervoor kiezen een (dagelijkse) massage te ontvangen.Vind je het leuk om de Surinaamse keuken onder de knie te krijgen, op gezellige wijze kun je hier aan de slag.
De volgende ochtend heb je een yogales op een vlonder boven de Surinamerivier. Ondertussen trekt de nevel op in het woud en ontdek je de geluiden en kleuren van het Amazonewoud.

De volgende ochtend heb je een yogales op een vlonder boven de Surinamerivier. Ondertussen trekt de nevel op in het woud en ontdek je de geluiden en kleuren van het Amazonewoud.

Ook kun je onder begeleiding een wandeling/ hike (hoe je wenst) maken en wordt je van alles verteld over de flora en fauna die het bos (zoals de Surinamers het tropisch regenwoud noemen) rijk is.

Geef gerust aan wat je wensen zijn, wil je meerdere yogalessen, wil je vroeg in de ochtend op verkenning met de korjaal of wil je je heerlijk laten afdrijven op de rivier…bespreek de mogelijkheden.

Wat dacht je van een natuurlijke massage in een van de vele stroomversnellingen. Al met al is deze omgeving een weldaad voor lichaam en geest.

Na een 4 tal dagen, keer je terug naar de stad. Je bent ondertussen gewend aan de tropische temperaturen en hebt vast ondervonden dat je tempo iets lager ligt.  De relaxmodus is gevonden.

Na een dag in de stad, verrek je voor een aantal dagen naar een ander oord. Van hieruit maak je prachtige wandelingen, snuif je de heerlijke geuren op en worden je papillen op scherp gezet. Ook hier kun je in alle rust een boek lezen, uitstippelen van wat je in dit gebied wil ontdekken.

Een indrukwekkende belevenis is het bezoeken van het strand waar de o.a. de grootste zeeschildpadden ter wereld hun eieren leggen.  Deze prachtige dieren doen dit in de nacht.

Wanneer je dit schouwspel (noodzakelijk om dit  in alle rust te doen) meemaakt….ongelooflijk.

Deze schildpad was iets te laat op de plek van bestemming en zoekt in het ochtendgloren zijn weg terug naar zee.

Afhankelijk van wat je wensen zijn, kunnen we van hieruit diverse activiteiten doen, een rustige fietstocht om op je eigen tempo ( het leukst is om dit onder begeleiding te doen) op onderzoek uit te gaan. Je hoort er de verhalen van de bewogen geschiedenis van dit gebied, ervaart hoe de bewoners er leven, bezoekt musea. Of maak een kanotochtje in het gebied.

Kortom een reis die je niet snel zult vergeten.

Mijmerend aan het zwembad en onder het genot van een heerlijk drankje overdenk je jouw ontdekkingen, jezelf en vertrek je de volgende dag uitgerust naar huis.

 

Een gemiddelde trip/tour kost €100 p/dag p.p. Dit incl vervoer met bus/boot, alle maaltijden, en de meeste excursies. Uiteraard overleg je dit met het plaatselijk resort mocht je meer wensen.
Bovenstaand is bedoeld ter inspiratie, er staan bewust geen hoeveelheden en tijdsplanningen bij, het moet immers jouw reis worden.

 

 

 

 

 

 

 

Beleef Suriname

ALGEMENE VOORWAARDEN
PRIVACYVERKLARING

Contact

BeleefSuriname
Poortdijk 79
3402 BN
IJsselstein
06-50612847
www.beleefsuriname.nl