Het Concept

"Een uniek concept om meer te weten te komen over Suriname en bij te dragen aan de stimulering van het leesonderwijs en kennisoverdracht!" Zowel in Suriname, Nederland en België.

De inkomsten die gegenereerd worden met het geven van lezingen, advies, reisvoorlichtingen, bedrijfsbijeenkomsten met een Surinaams thema komen deels ten goede aan :

1.het boek 'Op bezoek in Suriname' (3e druk)

2.de stimulering van leesonderwijs en

3.de kennis over Suriname

 

Lees verder

Reizen met eigen gezelschap

Hoe fijn is het om te reizen met jouw eigen samengestelde gezelschap!
Samen in een korjaal op avontuur over de Surinamerivier, samen een heerlijke wandeling maken en we geven je uiteraard tips waar je heerlijk kunt eten... 

We bespreken jullie wensen, zorgen dat jullie van de ene trip naar de andere trip worden gebracht en uiteraard zullen jullie netjes opgehaald worden vanaf het vliegveld. Een reis op maat, speciaal voor jullie!

Lees meer

Gezinsreizen

Een ervaring voor het hele gezin!

Ben jij met je gezin op zoek naar een bijzondere reiservaring?
Dan is Suriname het land bij uitstek!
De combinaties die er zijn te maken op het gebied van natuur, cultuur, 
en avontuur zijn voor ouders en hun kinderen eindeloos.

Wil jij als een echte Freek Vonk door de jungle, heb je interesse in de verschillende bevolkingsgroepen en houd je van lekker eten?

Lees meer

Bedrijfsreizen

Ben jij op zoek naar een verrassende bestemming voor jouw personeel?
Dan is Suriname aan jullie besteed! De combinatie van cultuur, natuur, de heerlijke keuken... zal een onvergetelijke ervaring geven.  De presentatie over dit land kan al plaatsvinden als tropisch opwarmertje bij jullie eigen bedrijf. Doordat Karen ervaring heeft in het organiseren van events, kan zij jullie een perfecte combinatie aanbieden van een event met als opvolging de reis zelf.

Meer lezen

Wat doen wij nog meer

We geven presentaties

Een presentatie is een aangename kennismaking met de mogelijkheden die Suriname voor jou als bezoeker heeft. voor een interessante avond.Uiteraard onder het genot van Surinaamse hapjes en drankjes. Eten is immers een belangrijk onderdeel van de Surinaamse cultuur!

Lees meer

We geven het boek uit

Het boek 'Op bezoek in Suriname' geeft jou als reiziger, bezoeker, geinteresseerde op een toegankelijke wijze de ins&outs weer van Suriname. Geschikt voor zowel jeugd als volwassenen. Bij aanschaf van dit boek, werk je mee aan een goed doel....

Lees meer

We geven tips

Tijdens de presentaties die Karen geeft ontvang je tips, bijvoorbeeld op welke plekken je welke vogels kunt spotten, waar je in alle rust kunt genieten van een overheerlijke roti, wie de mooiste historische wandelingen kan verzorgen en nog veel meer... Op de site vind je de mooiste boeken die je eveneens ter voorbereiding of juist als naslagwerk kunt lezen...

Lees meer

Wie zijn wij?

Karen Bos kent Suriname, ze ademt Suriname en ze houdt van Suriname.
Haar kennis over dit land is veelzijdig, door haar werkzaamheden daar als reisbegeleider, onderwijzer, docent internationalising en auteur van 'Op bezoek in Suriname' ben je er verzekerd van dat ze jou goed advies kan geven over jouw bestemming Switi Sranan! Een presentatie van Karen staat garant voor genieten! Uiteraard in Surinaamse sfeer!

Meer lezen

Ondek de schoonheid van Suriname

Actueel

Vanaf 5 oktober te zien in De Nieuwe Kerk: een veelomvattende tentoonstelling over Suriname. De…

22-11-2019
Tentoonstelling Suriname in de Nieuwe Kerk te Amsterdam

In de tentoonstelling Sabi Suriname kom je veel te weten over Suriname, de band met Nederland en hoe…

10-10-2019
Tentoonstelling 'Sabi Suriname' in het Tropenmuseum, Amsterdam

Dit vinden onze klanten van ons

Tino
We zijn als gezin naar Suriname op vakantie geweest. Dat was een hele ervaring. Je hoort veel Surinaamse vrienden praten over “bezoek aan hun familie aldaar” maar om Suriname als vakantieland te bezoeken was toch iets aparts. Niets bleek minder waar. Wat een prachtig land en wat een vriendelijke mensen. Vooral de binnenlanden in en de Suriname Rivier op, bleken bijzonder mooie ervaringen. De natuur is overweldigend. En de gemeenschapszin van de binnenlandse bevolking voelde als een warme deken. Hoe veel of weinig de mensen ook hadden, we werden overal direct ontvangen in de huiselijke kring. Als gezinsleden praatten we nog steeds na over de bezichtigingen, de vriendschappen aldaar, de natuur, de nachtvaarten, de rimboe wandelingen, de schildpad encounters, en bovenal de lieve mensen in de dorpen langs de Suriname rivier.
Tino
Karin
Bij de voorbereiding van mijn reis naar Suriname samen met mijn zoon hebben we enorm veel gehad aan de tips van Karen. Doordat ze er jarenlang heeft gewoond kent ze niet alleen het land goed maar ook de cultuur en persoonlijk allerlei mensen. Uit eigen ervaring puttend heeft ze ons de leukste tips gegeven. Mede daardoor hebben wij een werkelijk fántástische tijd gehad. Wat een rijk land aan geschiedenis, grote diversiteit in bevolkingsgroepen, heerlijk eten maar bovenal een niet voor te stellen práchtig binnenland !! Zó ongerept en authentiek !! En het leuke is dat de gidsen enorm veel wisten te vertellen over ‘het bos’: over planten en bomen en het spotten van allerlei dieren. Apen, krokodillen, toekans, ara’s, reeën, bosmarmotten, vogelspinnen..... We hebben 2/3 van onze nachten doorgebracht op verschillende plekjes (met verschillende excursies) in de jungle. Onder andere op de Voltsberg, Knini Paati, de Fredberg. Voor mij komt er zeker snel een volgende keer !!
Karin
Hans
We zochten een reis die we met onze vriendenclub konden maken. We zijn 15 dagen geweest. Fijn was dat we (met een tweetal) bij haar op bezoek konden komen om te bespreken wat we wilden. We keken overigens onze ogen uit naar de hoeveelheid Surinaamse literatuur die er stond! Alle facetten die we wilden, konden in de reis verwerkt worden. Zo hebben we een expeditie-ervaring gecombineerd met een meer culturele trip en hebben we in de stad de historie mogen ervaren met een zeer betrokken en enthousiaste gids. De mix van adventure en relaxen was erg aangenaam. Zou weer terug willen om andere plekken te kunnen ontdekken! Dank voor de goede voorlichting en dank aan de gidsen in Suriname!
Hans

Beleef Suriname

ALGEMENE VOORWAARDEN
PRIVACYVERKLARING

Contact

BeleefSuriname
Poortdijk 79
3402 BN
IJsselstein
06-50612847
www.beleefsuriname.nl